Leren Golfen

De filosofie van onze golfschool is erop gericht dat u met plezier de sport machtig wordt en daarna uw spelniveau door lessen en zelf oefenen verder kunt verbeteren. Bij het opstellen van het  lesplan gaan we uit van uw fysieke mogelijkheden en de beschikbare vrije tijd die u kunt inzetten om tussen de lessen door te kunnen oefenen. Het 9-stappenplan van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) vormt de ruggegraat van het lesplan.


Introductiecursus (stap 1)

Als u nog niet bekend bent met het golfspel is dit de eerste stap, de introductiecursus. Tijdens 5 lessen van 50 minuten wordt u wegwijs gemaakt in de golfbaan en op de oefenaccommodatie door een rondleiding en krijgt u uitleg over de diverse golftechnieken zoals swing, chippen en putten. Tijdens de lessen worden oefenballen en clubs ter beschikking gesteld en om zelf te oefenen krijgt u enkele golfclubs tijdelijk in bruikleen.

 

Op naar handicap 54 (Stap 2)

Nadat u in de Introductiecursus de basisvaardigheden heeft geleerd en door zelf te oefenen deze vaardigheden eigen heeft gemaakt is het nu tijd om uw techniek verder uit te bouwen en zo op weg te gaan naar de handicap 54-registratie (voormalige GVB). Hier wordt tijdens 5 lessen van 50 minuten verder ingegaan op uw houding: grip en oplijnen en wordt er gewerkt aan de verbetering van de basisslagen: swingen, chippen, putten, pitchen en bunkerslagen. Tijdens de baanles wordt uitgebreid ingegaan op de etiquette en golfregels.

 

Op naar handicap 36 (Stap 3)

Nu u de handicap 54-registratie heeft bereikt gaan we werken aan het verlagen van uw handicap waarbij de focus ligt op het bereiken van handicap 36. Hier wordt tijdens 5 lessen van 50 minuten verder ingegaan op uw basisslagen maar besteden we ook volop aandacht aan de lange slagen met fairwaywoods/hybride clubs en driver. Tijdens de baanles wordt er ingegaan op moeilijke liggingen in de baan.

 

Prijzen zijn vanaf € 120,00 per persoon, zie lestarieven en abonnementen.

 

 

Neem contact op met Anouk Mensen van de Golfschool (0161-431811 optie 5) of vraag er naar bij een van de pro's.