Module test Toggle

Princenbosch is een familiebedrijf. Begin 1991 begon de familie Beenackers een golfbaan op het terrein van hun voormalige veeteeltbedrijf. ‘Mijn vader speelt hier bijna elke dag, hij woonde vroeger op de baan en nu tweehonderd meter van de baan, maar mijn broer Erik-Jan en ik zijn nu samen eigenaar’, zegt Richard Beenackers. ‘Een oom van ons werkte als kok op een golfbaan en zo ontstond het idee voor een golfbaan.’
Iedereen op Princenbosch kent vader Kees Beenackers. De 77-jarige oprichter van de baan is graag gezien. Als hij iemand in het clubhuis ziet die hij niet kent, stelt hij zich voor en geeft hij de speler een welkom gevoel.

Ledenbaan

Greenfeespelers zijn welkom maar Princenbosch kiest heel bewust om zich als ledenbaan te positioneren. Ook al ligt Princenbosch in een regio (Breda) waar het wemelt van golfbanen, het gaat commercieel goed – vermoedelijk juist dankzij de duidelijk keuze om allereerst een clubbaan te zijn.

Faciliteiten

Het clubhuis is gebouwd in de stijl van de vroegere boerderij en heeft een grote open haard. Dat er twintig soorten bier worden geschonken zegt iets over de Brabantse inslag. Er is een kleine shop een groot terras dat uitkijkt op een dubbele green. De laatste jaren is het doel van de eigenaars en de club ‘een professionalisering van de baan’. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe range die gebouwd wordt in de winter van 2014-2015. Hiermee proberen de exploitant en club oefenen zo aantrekkelijk en leuk mogelijk te maken. Zo hebben de greens op de oefenholes drie vlaggen en verschillende afslagplekken waardoor je een oefenparcours hebt.

Topgolf

Goede oefenfaciliteiten passen bij Princenbosch, een club waar topgolf wordt gespeeld en waar topgolf leeft. Leden van de club leveren financiële bijdragen onder de naam Vrienden van topgolf. Voorjaar 2015 spelen heren 1 en dames 1 in de hoofdklasse.

De baan is moeilijker geworden omdat de bomen op de parkbaanholes flink zijn gegroeid en de greens harder en sneller zijn geworden. Maar Princenbosch is niet heel lang, en goed te doen voor alle niveaus. Het baanrecord op de oorspronkelijk achttien, de A- en B-holes, is laag: 62 slagen, door Boudewijn Hubert. Een rondje op Princenbosch is ook heel plezierig door de rustige, agrarische omgeving. De baan grenst aan één kant aan een groot natuurgebied en bos met de naam Princenbosch.

De goede greens en voorgreens zijn al genoemd. De greenkeepers zijn in eigen dienst en worden aangestuurd door Erik-Jan Beenackers, een van de twee broers die eigenaar zijn. Het is veelzeggend dat hoofdgreenkeeper Koert Donkers vorig jaar is uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year, een prijs van het blad Greenkeeper waarbij een jury van deskundigen beslist. De baan heeft sinds 2012 het GEO-certificaat (‘Committed to Green’) en daarbij is Erik-Jan een voortrekker. Op de Facebook-pagina, de website en in het clubblad vertelt hij leden aan de hand van foto’s over bijzondere flora en fauna en er staan enkele mooie borden met uitleg in de baan.

Module test teaser

Dit blok kan worden gebruikt om bepaalde onderwerpen extra onder de aandacht te brengen. In dit geval een artikel over Princenbosch op golf.nl

 

Lees het artikel

Module test content

Subtitel van de pagina

Princenbosch heeft twee gezichten: de oudste holes vormen een parkbaan, de nieuwe holes zijn open, glooiend en hebben het karakter van een heidebaan. Waterpartijen tref je op veel van de 27 holes die ontworpen zijn door architect Alan Rijks. De eerste achttien holes (A en B) waren in 1994 klaar. In 2002 werden de C-holes aangelegd. In de loop der tijd heeft de exploitant aanpassingen gedaan, in samenwerking met Rijks. Princenbosch is een baan die heel prettig speelt en veel leuke holes heeft. Wat erg bijdraagt aan het spelplezier zijn de goede greens en voorgreens – het gebied waar gescoord moet worden – en de redelijk brede fairways. Dankzij de zandondergrond houdt Princenbosch zich ook goed in natte winters.

Baanstatus

 
A
B
C
P3
Lus open
Greens
Qualifying
Handicarts
... op paden
Draagtas
Trolley
Drivingrange
Puttinggreen
Chippingarea
Bunkerworld
Bericht van de greenkeeper

- Puttinggreen naast het clubhuis tijdelijk gesloten i.v.m. herstel.

- Woensdag 27 september zal de drivinrange s`ochtens gesloten zijn i.v.m. onderhoudswerkzaamheden.

- Green C5 tijdelijk op wintergreen i.v.m. herstel.

Agenda

28.09.2023

herenochtend

Lus BC zijn gereserveerd van 8.00 tm 12.15 voor de herenochtend
29.09.2023

NGF coursrating

Par 3-baan is gereserveerd van 10.30 tm 12.30 uur voor coursrating door de NGF

Golfclub Princenbosch

Golfclub Princenbosch is een Nederlandse golfclub in Molenschot in de gemeente Gilze en Rijen in de provincie Noord-Brabant. De leden spelen op Golfbaan Princenbosch.

Module test 2

Oefenfaciliteiten

Module test documenten

De titel van het module fomrulier

Mijn gegevens.

Aanhef *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer
E-mailadres *
Vraag betreft

Test album