P├ętanque

Wellicht heeft u tijdens uw vakantie al eens jeu de boules gespeeld op een Frans dorpsplein of op een camping en denkt u: Ja, dat was een leuk spel! En inderdaad, jeu de boules spelen is hartstikke leuk.


Wij nodigen u daarom uit: Kom jeu de boulen. Iedereen is welkom.


Op iedere woensdagmiddag vanaf 15.00 uur kunt u op Golfclub Princenbosch kennismaken met het jeu-de-boulesspel (spelvorm: pétanque). Op de prachtige, nieuw aangelegde accommodatie naast het restaurant spelen we dan enkele rondes met steeds wisselende mixteams. U kunt daar het spel in de praktijk zien en/of zelf een balletje gooien. Het verplicht u tot niets. Het benodigde spelmateriaal is aanwezig en er is ook altijd iemand die u wegwijs kan maken in de elementaire beginselen van het spel.

Jeu de boules is een leuke sportieve manier om in beweging en fit te blijven. Vrijwel iedereen kan dit spel beoefenen zonder dat fysieke beperkingen snel een rol gaan spelen; het is een sport voor jong en oud, man en vrouw, je kunt het recreatief en in competitieverband beoefenen. Iedereen kan direct aanhaken en iedereen kan het. De prestaties worden vanzelf beter door het vaker te doen; oefening baart kunst!

De meeste mensen spelen pétanque echter puur voor de gezelligheid en om actief bezig te zijn. Het plezier in het spel en het sociale aspect staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Kom in ieder geval eens kijken op een woensdagmiddag!

 

Voor nadere informatie kunt u bellen naar de voorzitter van de jeu-de-boulescommissie tel. 06–31029603 (Henk van Laanen) of mailen naar annelie.henkvlaanen@casema.nl

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het jeu-de-boulesspel of wilt u meer weten over spelregels en techniek, klik dan hier.