Sponsor een vogelhuisje!

19.03.2023

Het kan haast niet anders of elke golfspeler op Princenbosch moet wel eens een vogelhuisje hebben gezien op onze golfbaan: er hangen er namelijk maar liefst zo’n 30 stuks.

Sponsor een vogelhuisje!

De meeste huisjes zijn van hout of trespa. Voor de vogels maakt het materiaal van de woning niet zo veel uit, wel belangrijk vinden zij de vliegopening. Omdat iedere soort een bepaalde diameter van het vlieggat verkiest, zijn er verschillende huisjes. Ook willen vogels graag droog zitten, daarom hebben de meeste huisjes een afdakje. Roodborstjes hebben een voorkeur voor een open kast.  

Behalve de huisjes voor de kleine vogels als mezen en roodborstjes, zijn er ook huisjes voor mussen (mussen wonen het liefst in familiegroepen bij elkaar in de buurt). Daarnaast zijn er ook huisjes voor spreeuwen en boomkruipers.

Bijna alle huisjes zijn in gebruik. Dat blijkt bij de jaarlijkse rondgang. In het najaar worden alle huisjes schoongemaakt en zo nodig gerestaureerd door vrijwilligers en onze greenkeepers. Bijna alle huisjes worden als winterverblijf gebruikt, want in het voorjaar blijken ze allemaal weer schoongemaakt te moeten worden ter voorbereiding op het broedseizoen.

Grote bonte spechten hakken, geheel naar hun aard, huisjes open op zoek naar voedsel of om hun territorium te markeren.


Op zoek naar nieuwe huisbazen!

Veel vogelhuisjes zijn de laatste jaren sterk in verval geraakt door intensieve bewoning of omdat een specht voorbij kwam. Daarom roepen wij je op voor deze ludieke actie: wil je zelf of met wil je met je golfmaatjes de nieuwe huisbaas worden van een van de vogelhuisjes? Wellicht wordt je eigenaar van een hele straat of een heus insectenhotel? Dit is je kans! De kosten voor een vogelhuisje zijn  € 29,50  Elk huisje krijgt een naambordje van de nieuwe eigenaar! Een insectenhotel begint vanaf € 79,50. Pandjesbazen onder ons kunnen ook investeren in een middelgroot hotel voor € 199,50 of een heel groot hotel voor € 350,-.

Het wordt tijd voor nieuwbouw!

Bij de receptie in de shop kun je een inschrijfformulier ophalen. Je dient bij het inleveren van het inschrijfformulier het gewenste huisje of hotel direct af te rekenen. Je ontvangt bij oplevering de sleutel van je nieuwe woning! De lijst met eigenaren zal geplaatst worden op de website. De levensduur van je verblijf wordt mede bepaald door de nieuwe bewoner… Met deze actie sponsor je mede het vogelrevalidatiecentrum in Zundert.

 

teaser teaser teaser