Dames Senioren 1 - 18 holes

Verslag 12 april

Op onze 2 de competitie dag mochten we spelen op golfbaan Cromstrijen (Numansdorp). Deze keer waren de speelsters van Tongelreep (Eindhoven) onze tegenstandster.
Princenbosch won de tos en sloeg als eerste af. Na 6 singels wisten wij met 25 holes tegen 17 holes te winnen van Tongelreep.
Hiervoor kregen wij 2 punten.

Daarna werd de 9 holes greensomes gespeeld .Ook deze wisten we te winnen. Het resultaat was 9 holes voor Princenbosch tegen 8 holes voor Tongelreep. Hierbij moet opgemerkt worden dat er twee partijen pas beslist werden op de aller laatste hole. Opnieuw werden er 2 punten verdiend door ons team.
Doordat we dus de singels en de greensomes wisten te winnen kregen we er weer 2 punten. Zo werd ook deze wedstrijd gewonnen met 6 -0.

Pieternel Naterop (team captain)

Verslag 5 april

Onze eerste comp.dag op 5 april werd gespeeld op de Tongelreepse golfbaan. Om 11.30 werd in regen , wind en kou afgeslagen door Princenbosch en de Oosterhoutse, daarmee was de start van 2018 een feit. Er wordt 9 holes single matchplay gespeeld en daarna greensome. Het gaat in deze comp. om de gewonnen holes. Princenbosch won 30 holes, de Oosterhoutse won 18 holes. Hiermee waren de eerste 2 punten binnen.
Bij de greensome wedstrijd, scheen ‘smiddags gelukkig het zonnetje ,de baan werd droger. Dat speelde voor iedereen een stuk plezieriger. Wij, Princenbosch team hadden 11 holes gewonnen de Oosterhoutse 5. Opnieuw werden er 2 punten binnen gehaald. Voor het winnen van beide wedstrijden kregen we weer 2 punten. Zo wonnen we deze eerste competitiedag met 6 - 0.

Pieternel Naterop

Dames 1 - 27 holes zondag

Verslag 8 april

Vol goede moed gingen wij naar golfclub overbrug in Helmond.
De weergoden waren ons goed gezind maar helaas hebben we verloren  De poule is supersterk .
Wij hebben tegen de landskampioen gespeeld en goed stand gehouden .
Het wordt een.pittige competitie.
We gaan voor behoud in de hoofdklasse.....

Dames 1 - 27 holes dinsdag

Verslag 10 april

10 April hadden we (Dames 1 dinsdag: vandaag : Astrid Polman, Jos de Bondt, Rosemarie Eijsbouts, Kitty Kiewied, Saskia Lips, Karen Brekelmans en Anke Prent ) alweer de tweede competitiedag van het jaar. Dit keer ging de reis naar Oostburg; een flinke afstand maar dan heb je ook wat! Een accommodatie waar Dynastie of Dallas opgenomen zou kunnen zijn. Een gigantisch wit gebouw met nog net niet de bijnaam: “The White House”. Grote pilaren, brede trappen naar de ingang, zalen vol leren fauteuils, schilderijen aan de muur, kroonluchters aan het plafond en lange brede gangen. Daarbij een superontvangst door een in uniform gestoken ober die ons op de wenken bediende, lekker eten en een niet te versmade wijntje en dat alles ook nog eens op een zonovergoten dag.  Slechts één minpuntje: we waren gigantisch onder druk gezet door zeer gewaarde captain; “Ik zeg dit niet vaak, maar vandaag moeten we winnen”.

Dus dat deden wij als onderdanige teamleden; 14-4 gewonnen en daarmee waarschijnlijk ook behoud in onze klasse veiliggesteld. We zijn vooral trots op Saskia, die voor de eerste keer competitie speelde en gewoon al haar wedstrijden won! Na de wedstrijd waren zowel wij als winnaars als de dames van de Wouwse, onze tegenspeelsters, het met elkaar eens; het was een topdag. In je T-shirt door de baan, gezellige flights  en, vanwege de hoeveelheid modder in de baan ook nog eens overal plaatsen, wat wil je nog meer. Na de wedstrijd borrelen in de zon op het verhoogde terras dat prachtig uitkijkt over de baan. Datzelfde uitzicht hadden wij als team 2 jaar geleden op een heel andere manier gezien. Destijds brak een noodweer los aan het eind van de middag met enorme hagelstenen die de green in no time wit kleurde. De baan was door de kleigrond ondergelopen zodat we een witte berg in een groot meer zagen. Spectaculair, dat wel. Maar de spelers allemaal doorweekt.

Maar nu kleurden we langzaam bruin in de zon en genoten van ons drankje. En als je zo lekker zit vergeet je de tijd, dus na een heerlijk diner en nog even
gezellig napraten, discussiëren, boekentips uitwisselen en vooral veel plezier met elkaar, waren we uiteindelijk pas net voor middernacht weer thuis. Wie wil dat nu niet!


Namens allemaal

Anke 

Heren Senioren 2


Verslag 13 april
Na 2 wedstrijden stonden we onderaan in de poule. Ongekend voor ons nadat we 3 jaar steeds tweedes werden in de poule!

We dachten maar zo: Als je in de put zit kun je alleen maar klimmen en dat hebben we vandaag gedaan met een 14-4 overwinning op Broekpolder tegen de Rozensteinse.

Alle complimenten gaan uit naar dit team dat zo'n geweldige veerkracht heeft getoond.

We dragen deze overwinning op aan Kees Beenackers, want onze Founder toonde juist deze veerkracht en passie.

Volgende week ontvangend team en dan op 11 mei een laatste kans op de Strijense om in de 3de klasse te blijven!