teaser teaser teaser
teaser teaser teaser
teaser teaser teaser

Privacy statement Golfclub Princenbosch

Inhoud:

Algemeen
Golfclub Princenbosch hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacy statement willen wij u heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Golfclub Princenbosch houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  Dit brengt met zich mee dat in ieder geval:

  • wij uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en het type persoonsgegevens zijn beschreven in dit privacy statement;
  • verwerking van uw persoonsgegevens zich beperkt enkel tot die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • wij u vragen om uw uitdrukkelijke toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens ten behoeve van andere dan clubgebonden activiteiten;
  • passende technische en organisatorische maatregelen zijn genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • wij geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • wij op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.


Als Golfclub Princenbosch zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacy statement, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.


Verwerking van persoonsgegevens van leden
Persoonsgegevens van leden worden door Golfclub Princenbosch verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • administratieve doeleinden, waaronder de leden- en financiële administratie, en baanreserveringen;
  • het uitvoering geven aan activiteiten van de Golfclub Princenbosch, waaronder ook Princenbosch Golfbaan en Princenbosch shop;
  • communicatie via de website, de Nieuwsbrief en het Clubblad van Golfclub Princenbosch;
  • uitwisseling gegevens met de Nederlandse Golf Federatie;
  • communicatie over de overeengekomen opdracht en/of uitnodigingen;
  • gebruik van persoonsgegevens voor andere dan clubgebonden activiteiten is slechts toegestaan indien u daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Grondslag voor deze persoonsgegevens van leden is:

  • de overeengekomen opdracht c.q. het aanmeldingsformulier.
  • voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Golfclub Princenbosch de volgende persoonsgegevens van u vragen: 
    (Roep)naam, voorletters, voorvoegsel, achternaam, woonadres, postcode, woonplaats, postadres, postcode postadres, -plaats, geboortedatum , geboorteplaats, geslacht, NGF nummer,  golfhandicap, telefoonnummer, mobiel telefoonnummer, e-mailadres en in geval van een incasso-opdracht de gegevens van het bankrekeningnummer.


Uw (persoons)gegevens worden door Golfclub Princenbosch opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en):

  • gedurende uw lidmaatschap en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.
  • twee jaar na afloop van uw lidmaatschap zal Golfclub Princenbosch uw gegevens, behoudens enkel gegevens die nodig zijn voor het in stand houden van uitslagen van wedstrijden  en statistieken van baangegevens, uit haar bestanden verwijderen.
  • voor leden, die hun obligatie hebben gecedeerd of deze welke die nog in hun bezit hebben,  geldt dat de daarvoor benodigde persoonsgegevens tot na afwikkeling van de obligaties worden opgeslagen.

Verwerking van persoonsgegevens van gastspelers

Golfclub Princenbosch maakt alleen gebruik van persoonsgegevens die door  gastspelers op een gastenformulier  worden vermeld. Op het gastenformulier wordt dit duidelijk vermeld en wordt daarin verwezen naar het privacy statement van de club.

  • het gastenformulier bevat de volgende persoonsgegevens: 
    (Roep)naam, voorletters, tussenvoegsel, achternaam, e-mailadres.
  • door invulling van deze persoonsgegevens geeft de gastspeler aan Golfclub Princenbosch toestemming hem te benaderen voor het lidmaatschap bij Princenbosch en/of andere clubgebonden activiteiten, waaronder Princenbosch Golfbaan en de Princenbosch shop.
  • gebruik van persoonsgegevens voor andere dan clubgebonden activiteiten is slechts toegestaan indien u daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.
  • deze persoonsgegevens worden gebruikt tot opheffing van de toestemming door de gastspeler.


Verwerking van persoonsgegevens van medewerkers
Persoonsgegevens van medewerkers worden door Golfclub Princenbosch verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • uitvoering geven aan de arbeidsovereenkomst.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • de arbeidsovereenkomst.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Golfclub Princenbosch de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • (roep)naam,  voorletters, voorvoegsel, achternaam, woonadres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, mobiel telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, geboorteplaats, kopie identiteitsbewijs, gegevens bankrekening.

Deze persoonsgegevens worden door Golfclub Princenbosch opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • gedurende de periode dat men een contract heeft minimaal tot het einde van het betreffende kalenderjaar en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.


Leveranciers

Persoonsgegevens van medewerkers van leveranciers  worden door Golfclub Princenbosch verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • administratieve doeleinden;
  • communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
  • het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

 

Verstrekking aan derden

Voor leden, gastspelers en leveranciers geldt  dat wij de gegevens die u aan ons geeft  aan een derde partij kunnen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Met dien verstande dat wij nooit persoonsgegevens aan andere partijen, waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten, doorgeven. Met de partijen waarmee wij een verwerkersovereenkomst hebben maken wij de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen.
Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.


Buiten de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.


Minderjarigen
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor via het aanmeldingsformulier een akkoord daartoe is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Gebruik van foto’s
Golfclub Princenbosch is gerechtigd foto’s van leden, gastspelers en medewerkers, indien deze zijn gemaakt tijdens clubactiviteiten en/of op het terrein van Golfbaan Princenbosch en/of in de Princenbosch Shop, te gebruiken voor clubdoeleinden.  Ouders van minderjarige leden dienen conform dit artikel via het aanmeldingsformulier expliciet toestemming te geven voor publicatie van foto’s van hun kind.


Bewaartermijn

Golfclub Princenbosch bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we de volgende maatregelen genomen;

  • in algemeenheid hebben wij, behalve bestanden op lokale PC’s en laptops alle gegevens ondergebracht binnen de systemen van de partners waarmee wij een verwerkingsovereenkomst hebben. Bij deze partners is voor toegang tot hun systeem in alle gevallen een 2-staps verificatie nodig;
  • alle personen die namens Golfclub Princenbosch van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • wij hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen
  • bij extern gebruik zorgen wij voor het pseudonimiseren en voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • wij maken back-ups van onze systemen en de daarin vastgelegde persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • wij testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Verwerkingsovereenkomsten met:

Golfclub Princenbosch heeft verwerkingsovereenkomsten gesloten met: Golfbaan Princenbosch, N.G.F., Faceworks, E-golf4u, Schipper, Sigma, Xantip, Players First, Absentum

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of,  behoudens de voor uw lidmaatschap of onze overeenkomst noodzakelijke (persoons)gegevens,  verwijdering van de (persoons)gegeven welke wij van u ontvangen hebben. Is er geen sprake van een lidmaatschap of andere overeenkomst dan kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u dan het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit, wat wij natuurlijk erg vervelend vinden, dan heeft u altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op.



Contactgegevens

Golfclub Princenbosch

Bavelseweg 153
5124 PX Molenschot
golfclub@princenbosch.nl